2 nap múlva kezdünk

#szeged2017

Csütörtökön kezdődik minden idők legnagyobb gyorsasági kajak-kenu Világkupája a szegedi Maty-éren. Mivel minden számban nemzetenként két egység indulhat, így idén ez lesz a legnépesebb nemzetközi versenye a sportágnak. Nézzük csak meg számokban a szegedi Világkupát!

A szegedi Világkupára 67 nemzet adta le a nevezését, kedd délig már 370 részvevő akkreditációját végezték el a szervezők, de több mint 1000 fő vesz részt a négy napos eseményen. Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány 52 tagú magyar csapatot állít csatasorba, Weisz Róbert, a parakenuszakág vezetője 12 versenyzőt indít a csütörtöki versenyeken. Az épek versenyében a magyarok mellett a legnagyobb létszámban a németek (33) és az oroszok (25) szerepelnek.

A magyar csapatban a legfiatalabb induló a szegediek kenusa, a 2001. decemberében született, 15 esztendős Molnár Csenge lesz, míg a legidősebb a parások között a KL3 kategóriában rajthoz álló 1955-ös születésű Fábián István.

A szervezők 20 hivatalos hotelban szállásolják el az esemény részvevőit, akik a négy nap során a pályán körülbelül 25 000 liter vizet fogyasztanak, s a Maty-éren felállított éttermi sátorban 6000 adag ételt szolgálnak fel számukra.

A háttérmunka már hónapok óta zajlik, a pálya építése a múlt héten megkezdődött, s ma már teljes fényében fogadja vendégeit a sportág mekkájának tartott Maty-ér, ahol a szervezőbizottság 257 tagja mellett 42 önkéntes is dolgozik majd.

A Világkupáról az M4 péntektől vasárnapig több mint 7 órát közvetít élőben, míg a Világkupa honlapján az egész versenyt élőben láthatják a nézők.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók