Túlszárnyalni a vb-n az Eb-t

Több mint félnapos buszozás után megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott Plovdivba, a csütörtökön kezdődő ifjúsági és U23-as világbajnokság helyszínére.

„Reggel 6 órakor indultunk, és helyi idő szerint 21.30-ra értünk ide. Szerencsés utunk volt, kényelmes volt a busz, gyorsan átjöttünk mindkét határon” – kezdte a beszámolót Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány, aki tökéletesen elégedett a szállással is.

Nem lenne viszont elégedett, ha ugyanannyi érmet (egy arany, négy ezüst, két bronz) szerezne a magyar csapat, mint három hete az Európa-bajnokságon. Azért is várható jobb teljesítmény a mieinktől, mert az auronzói Eb-n nem a válogatók első helyezettjei indultak, a világbajnokságon azonban a válogatók győztesei vehetnek részt. És erős csapattal indulunk még úgy is, hogy olyan U23-as korú versenyzők hiányoznak majd, mint Kopasz Bálint, Birkás Balázs, Kuli István vagy Mozgi Milán, ők a felnőtt világbajnokságra készülnek.

„A mezőnyt elnézve, rengeteg olyan versenyző van az U23-asoknál, akik már a felnőttek között is letették a névjegyüket olimpián, világ- vagy Európa-bajnokságon. Megdöbbentően sok ország rengeteg kajak-kenusa gyűlt össze Plovdivban, ennek ellenére

többet várok a magyar csapattól, mint az Eb-n.

Varga Ádámnak volt egy kisebb sérülése, Kós Benedeken és Opavszky Márkon egy gyors lefolyású hasmenés ment át az edzőtáborban, de összességében rendben van a csapatunk. Ha nem jön közbe semmilyen külső körülmény, mint amikor két évvel ezelőtt egyik pillanatról a másikra, verseny közben öklömnyi nagyságú jég zúdult a pályára a Plovdiban, akkor bízhatunk a jó magyar szereplésben” – mondta Makrai Csaba szövetségi kapitány.

A csőtörtökön kezdődő világbajnokság minden napjára jósolnak egy-egy kisebb vihart, a meteorológusok szerint egyedül a vasárnap lehet esőmentes.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldalán folyamatosan beszámolunk az eredményekről, és interjúkkal is jelentkezünk majd a helyszínről. A teljes program ide kattintva érhető el, élő streamen itt lehet követni a versenyeket, az élő eredményeket pedig itt találja majd.

A magyar ifjúsági vb-csapat:

A magyar U23-as vb-csapat:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók