Modellként szolgálhat a szegedi minta

vizit

Péntek tartott sajtótájékoztatót Szegeden Doma Gergő, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója, Hüttner Csaba, frissen kinevezett szövetségi kapitány, valamint Sík Márton. A házigazda EDF Démász-Szeged szakmai vezetője elmondta, nagyon szép gesztusnak tartják, hogy a sportág új szakmai vezetése az elsők között látogatta meg a szakosztályt.

Doma Gergő január másodikán állt munkába a Magyar Kajak-kenu Szövetségnél. Ahogy a szakmai igazgató akkor elmondta, legfontosabb feladatának a sportágban rejlő tudás begyűjtését és a szakmai rendszerek átvilágítását tekinti. Ennek apropóján keresi fel az országban működő kajak-kenu egyesületeket és egyik első útja Szegedre vezetett, hogy megbeszélést folytasson az EDF Démász-Szeged szakmai vezetőjével Sík Mártonnal és a klub elnökével, Petrovics Kálmánnal. A megbeszélésen részt vett a frissen kinevezett szövetségi kapitány, Hüttner Csaba is. Ahogy a felek is megerősítették, az első diskurzus nagyon előremutató volt a szakmai munkát illetően és az is bebizonyosodott, hogy a szegedi klubnál olyan munka folyik, amely utánpótlás és felnőtt szinten egyaránt modellként szolgálhat a kajak-kenu egyesületeknek országszerte.

„A magyar kajak-kenu jó úton halad, de mindenekelőtt azokról a benyomásokról szeretnék beszélni, amelyek itt értek engem. Hihetetlenül rendezett, jól kitalált létesítményt látogattam meg. Látszik, hogy gondos gazdái vannak, rend és tisztaság uralkodik, tényleg minden egyes részlet aprólékosan ki van dolgozva annak érdekében, hogy a sportolók megfelelő módon tudjanak felkészülni. Sportágspecifikusan vannak a terek és az edzéslehetőségek is kitalálva, úgyhogy én támogatásomról és elismerésemről biztosítottam a szegedi klubot és a kollégákat” mondta a szövetség szakmai igazgatója a vízitelepen rendezett sajtótájékoztatón.

Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány 2007-ben fejezte be sportolói pályafutását a szegedi egyesület versenyzőjeként, így mondandóját személyes emlékeivel kezdte.

“Természetesen nagyon jó érzés ide mindig visszatérni és nagyon jó azt látni, hogy amióta abbahagytam a pályafutásomat mennyit fejlődött a szegedi kajak-kenu, akár az infrastrukturális lehetőségeket, akár a versenyzői létszámot vesszük figyelembe. Olyan innovatív dolgok történnek itt, ami nagyon előremutató a sportág szempontjából, a szegedi egyesület valóban iránymutató pozíciót tölt be az országban. Ezt az elért eredmények is alátámasztják, a világbajnoki címek, az Európa-bajnoki címek, illetve Vajda Attila olimpiai bajnoki címe is. Abban bízom, hogy a továbbiakban is jó lesz az együttműködés a válogatott és az EDF Démász-Szeged között, nagyon szeretnénk ha továbbra is találkozhatnánk a klub versenyzőivel a válogatottnál felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt” – tette hozzá a szövetségi kapitány. Hüttner Csabáék megtekintették az uszodában a két ígéretes szegedi kenus, Bodonyi András és Posztós Patrik edzését. A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy március elsejével három különböző edzőtáborozási helyszínre utaznak majd a válogatott versenyzői, lesz egy dél-afrikai helyszín Pretoriában, ahová már egy konténer el is indult a felszerelésekkel, itt komolyabb bázist szeretne kiépíteni a Magyar Kajak-kenu Szövetség. Ezen felül további két európai helyszín, Sevilla és Montebello ad majd otthont a magyar kajakosok és kenusok edzőtáborozásának, ahol a szegedi versenyzők is részt vesznek.

Sík Márton, az EDF Démász-Szeged szakmai vezetője is megerősítette, hogy pozitív és előremutató megbeszélésen vannak túl Doma Gergővel és Hüttner Csabával. „Nagyon sok dolog van még, amit át kell beszélnünk. A klub és a szövetség között mindig is jó volt az együttműködés, erre törekszünk a továbbiakban is. A szövetség egy nagyon nagy apparátussal megerősödve áll a klubok rendelkezésére, nagyon komoly anyagi, szakmai, elméleti vagy bármilyen eszközbeli támogatást biztosítanak. Magasra tettük a lécet, azt kell elsősorban megtervezni most, hogy ezt hogyan fogjuk átugrani. Azt gondolom, hogy a szövetség támogatásával az egyesület kimagaslóan fog teljesíteni a jövőben is és igyekszünk a tőlünk elvárt eredményességet hozni” – tette hozzá Sík Márton.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók